EKO koper 20 g

EKO koper 20 g

Lat: Anethum graveolens, Poreklo: Nemčija
Cena z DDV:
1,90 €
DODAJ V KOŠARICO

 Navadni koper je enoletna začimbna rastlina. Zraste 40 do 120 cm visoko. Cveti v velikih, rumenih kobulih. Listi so modrikasto zeleni. Semena so majhna eliptična in ploščata. Druga pogosta imena za koper so dilj, koprc, sladki janež, smodil, smrdilj. V kulinariki uporabljamo sveže liste, za vlaganje vejice s cvetovi, včasih seme lahko uporabimo namesto kumine.

 

V srednjem veku so dekleta verjela, da bodo imela v zakonu več besede, če na dan poroke skrijejo v čevelj vejico kopra.

 

Liste kopra uporabljamo za koprovo in krompirjevo juho, svetle omake, prikuhe iz kumar in paradižnika, majoneze in solatne prelive, krompirjeve in fižolove jedi. Cele vejice s cvetovi uporabljamo za vlaganje kislih kumaric, paprike, paradižnika, … Sveži listi po okusu spominjajo na peteršilj in janež, zato dobro dopolnjujejo mehke sire, bele omake, jajčne jedi, morske sadeže in perutnino, solate, juhe in zelenjavne jedi, zlasti krompir. Koper je slaven po skandinavski jedi »gravlax«, za katero lososa prekadijo s soljo in koprom. Svež koper se dodaja vročim jedem, tik preden se jih postreže, ker kuhanje zmanjšuje njegov okus./vir: Wiki

 
Sorodni izdelki
Janež EKO* 30g
Cena z DDV:
1,95 €
Kumina - cela EKO*   30 g
Cena z DDV:
1,95 €
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih