Paprika sladka - mleta EKO* 30g
Pakiranje 30 g | ![]() | 2,10 € | DODAJ V KOŠARICO |
V iskanju kralja začimb, črnega popra, ki je v 15. stoletju v Beneški republiki in Republiki Genovi veljal za luksuzno začimbo, so Krištofa Kolumba poslali dobesedno tja, kjer je rasel poper. Čeprav Kolumb ni našel malih črnih zrnc, je v okviru svojih potovanj odkril dragoceno rdečo papriko. Tako je Španija postala prva evropska domovina paprike.
V sodovni kulinariki je paprika ena izmed začimb, brez katere preprosto ne gre. Odmerjamo jo kar u žlico. Le kako pripraviti okusne enolončnice, marinade ali popečeno zelenjavo brez paprike.
Kako naj se uporablja eko rdeča parika, da nam ta enkratna začimba da kar največ? Učinkovine eko rdeče paprike so topne v maščobi. Vendar previdno! Ker je paprika fino mleta, rada potemni in zagereni. Zato je porebno znižati tempreraturo in jo ob konstantnem mešanju, nežno pogreti na maščobi. tako bo eko rdeča parika sprostila svoje arome.