KARDAMOM za brezskrbno sladkanje
Stari Egipčani so uporabljali semena ekološkega kardamoma za beljenje zob in osvežitev daha.
Kardamom je zelo cenjena začimba, saj poveča vzburjenje brbončic in izostri okus.
Pomaga pri povečani želodčni kislini in znižuje glikemični indeks jedi. Ravno zaradi slednjega je pogosta uporaba kardamoma v sladkih jedeh, slaščicah, pijačah in slanih jedeh.
Kardamom uspešno pomaga pri vseh prebavnih težavah in poveča asmiliacijo snovi. Če imate jutranje slabosti, težave s vetrovi ali zakisanost telesa, je priporočljivo jedem dodajati ščepec ekološkega kardamoma.
POSKUSI!
Dodajte ščepec ekološko pridelanega kardamoma v palačinke, maffine, ostala bistvitna peciva, domače pečen kruh, ovsene kosmiče z mlekom, ipd.
Verjemite, želodec vam bo hvaležen.
NASVET! Priporočljivo je kupit celi kardamom in ga po potrebi doma z mlinčkom mleti.