Avokadov namaz ali Guacamole (špan.)
Avokadov namaz ali guacamole, kot mu pravijo v Mehiki, kjer je tudi njegov izvor. Predstavila vam bom enostaven guacamole ali avokadov namaz in je najbolj tipičen in preprost. Različic je več, lahko ga nadgrajujete, ampak meni čisto ustreza prvoten recept, zelo malo sestavin se potrebuje in hitro je narejen! :)
Potrebujemo (*količine zadoščajo za dve normalno lačni osebi):
- 1 zrel avokado (ko je že mehak na otip)
- 1 večji paradižnik ali dva manjša
- 1 majhna čebula
- 1/2 limete (jaz sem uporabila kar limono, ker je bila pri roki)
- poper in sol po želji
- malo rožmarina in drobno narezanega peteršilja - po želji :)
Čas priprave: 20 min
1. Korak: Pripravimo sestavine. Važno je, da na zelo drobno narežemo paradižnik, čebulo in na koncu še izdolbemo in z vilico pretlačimo avokado.
2. Korak: Kar smo narezali, lepo vse dobro premešamo, stisnemo sok limete (limone), dodamo poper, rožmarin, po želji še posolimo in ponudimo s kruhom, na katerega si zajetno nadevamo pripravljen namaz!
Preprost, okusen in predvsem zelo nasiten namaz. Tak namaz je najbolje delati sproti in ga tudi takoj pojesti, če pa ga shranimo v hladilniku, pa se zna zgoditi, da potemni, ker oksidira. Seveda z njim ni nič narobe, vendar je malo manj privlačen za oči in prav tako okus postane malce drugačen.
Dober tek :)